Nikahlar davetlilerin katılımıyla kıyılmaya başlandı

Ülkemiz genelinde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler dahilinde 1 Haziran'da normalleşme sürecine geçildi. 15 Haziran itibariyle nikah salonlarında da sosyal mesafe kuralına uyularak davetlilerin katılÄ

GÜNDEM 16.06.2020 12:21:00 0
Nikahlar davetlilerin katılımıyla kıyılmaya başlandı

 

 

Çerkezköy’de koronavirüs önlemleri kapsamında nikahlar, davetliler olmadan sadece gelin, damat ve şahitlerin katılımı ile törensiz olarak kıyılıyordu. İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 'Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler' konulu genelge kapsamında 15 Haziran’dan itibaren nikahlar belirli sayıda davetlinin katılımıyla ve belirli kurallara uyularak yeniden kıyılmaya başlandı.

 

MASKESİZ GİRİŞE MÜSAADE EDİLMİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu yeni dönem de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun hale getirilirken, Nikah Salonu’na maskesiz kimsenin girmesine müsaade edilmiyor. Nikah Salonu sosyal mesafe kurallarına göre yeniden dizayn edilirken, içeriye ayakta kimse alınmıyor. Ayrıca Nikah Salonu’nun girişine el dezenfektanı da konularak, salona gelen misafirlerin el hijyenlerinin sağlanması hedefleniyor.

 

 

Haber / Buse SERİN