Yiğit: Yangınların arttığı riskli döneme girildi

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber başta kuru otlardan kaynaklı olmak üzere yangın riskinin arttığı bir döneme girildiğini belirtti. VatandaÅ

GÜNDEM 16.06.2020 18:20:00 0
Yiğit: Yangınların arttığı riskli döneme girildi

 

 

Yaz aylarında yangın sayısında büyük artış gözlendiğini, sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında yangınlar meydana geldiğini kaydeden İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, "Dikkatsizlik sonucu sönmemiş sigaradan kaynaklı yangınlarda büyük zarara yol açabileceğini kaydetti" ifadelerini kullandı.

 

"BÜYÜK SIKINTILARI BERTARAF ETMİŞ OLACAĞIZ"

 

Yaz mevsiminde ilçede meydana gelen yangınların; ot, saman, çöp ve ekin alanlarında yoğunlaştığını belirten Yiğit, "Bu tür yangınlar, ormanlık alanlara sıçrama riski taşıyor. Tedbirleri aldığımızda inşallah büyük sıkıntıları bertaraf etmiş olacağız. İtfaiye teşkilatımız hazırlıklarını yapmış durumda. Vatandaşlarımızla el ele vererek, yangınların önüne geçeceğiz. Bu dönem hassas bir dönem. Arpalar biçiliyor, buğdaylar da hasada yakın kurumuş bir durumdalar” ifadelerini kullandı.

 

İŞ YERLERİNDE YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI BULUNDURULMALI

 

Vatandaşları gördükleri yangını küçükte olsa 110 No’lu hattan İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirmeleri konusunda uyaran Savaş, küçük yangınların önlem alınmadığı takdirde çok büyük maddi kayıplara hatta insan hayatını tehdit eden durumlara yol açabileceğinin altını çizdi. Yiğit, vatandaşların trafikte itfaiye araçlarına öncelikli yol vermesini, hatalı parklar yapılmamasını, otomobil ve iş yerlerinde yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğini ifade etti.

 

Haber / Yakup KARATEPE