Dereköy Sınır Kapısı'nda inceleme yaptılar

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık ile KTSO Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Dereköy Sınır Kapısı'nda sürdÃ

GÜNDEM 5.06.2020 16:31:00 0
Dereköy Sınır Kapısı

 

Dereköy Gümrük Müdürü Kemal Emiroğlu’nu makamında ziyaret eden KTSO Başkanı Soner Ilık ve Başkan Yardımcısı Serkan Keser daha sonra Müdür Emiroğlu ile birlikte tadilat çalışmalarının yapıldığı binaları ve gümrük sahasını gezerek, yapımı üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

"MODERN BİR TESİS KAZANDIRIYORUZ"

 

Çalışmaların hızla devam ettiğini ve yakın zamanda tamamlanarak Dereköy Gümrük Kapısı’nın modern bir görüntüye kavuşacağını ifade eden KTSO Başkanı Ilık, “Modernizasyon çalışmaları için maddi kaynak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından sağlandı. Taleplerimizi dikkate alarak ilimizin ihtiyacı olan bu önemli yatırım kararını veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Yıllardır ilimizin ihtiyacı olan modern bir tesisi Kırklareli’mize kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

"İLİMİZ VE ÜLKEMİZİN İMAJI İÇİN ÖNEMLİ"

 

KTSO Başkanı Ilık, "Ülkemizi ziyaret eden turistleri karşılama noktamızın bu eski görünümünden kurtulması ve hizmet kalitesinin gelişecek olması ilimiz ve ülkemizin imajı için çok önemli. Ülkemizde modernize edilmemiş çok az sayıda sınır kapısı kalmıştı, bunlardan biride Dereköy Gümrük Kapımızdı. Modernizasyon Projesi için sadece Odamıza kayıtlı olan firmaların katılımı ile ihale yapılarak çalışmalara başlandı. Bizde inşaat sürecini yakından takip ediyoruz. Yüklenici firma en hızlı şekilde tamamlamak için çalışıyor. Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı olan Dereköy Gümrük Kapımız ülkemizdeki diğer Gümrük Kapıları gibi modern mimarisi, yeni yüzü ve kaliteli hizmetiyle yabancıların gözünde güzel bir intiba oluşturacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE