Şehirlerarası seferler zamlı başladı

15 ilde uygulanan seyahat kısıtlamasının sona ermesinin ardından firmalar yeniden Çerkezköy'den İstanbul ve Ankara'ya seferlerini başlatıyor. Metro Turizm ve İstanbul Seyahat 1 Haziran itibari ile seferlerin

GÜNDEM 1.06.2020 06:30:00 0
Şehirlerarası seferler zamlı başladı

 

 

15 ilde uygulanan seyahat kısıtlamasının 1 Haziran itibari ile kaldırılması ile birlikte firmalar da Çerkezköy’den İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin bazı bölgelerine seferlerini kademeli olarak başlatıyor. Pamukkale Turizm ve Metro Turizm, 15 ilde uygulanan seyahat kısıtlamasının 3 Haziran’da sona ereceği beklentisiyle şehirlerarası seferlerini 4 Haziran tarihinde yeniden başlatacağını açıklamıştı.

 

METRO TURİZM SEFERLERE BAŞLADI

 

Seyahat kısıtlaması 1 Haziran itibari ile kaldırılınca firmalar da sefer tarihlerini öne aldı. Metro Turizm Çerkezköy’den İstanbul, Ankara, Kayseri, Samsun ve Zonguldak seferlerini başlatırken, Pamukkale Turizm ise seferlerini 3 Haziran itibari ile başlatacağını duyurdu.

 

BİLET FİYATLARINDA YENİ DÜZENLEME

 

Yolcu taşımacılığı yapan bazı firmaların fahiş fiyatla bilet satışı yapması nedeniyle devreye giren Ulaştırma Bakanlığı, şehirlerarası otobüs biletlerine fiyat düzenlemesi getirmiş ve yolcu taşımacılığı için kilometreye göre tavan fiyatları belirlemişti. Bakanlığın açıklamasının ardından bilet fiyatlarında da yüzde 45-50 oranında artış yapıldı.

 

İSTANBUL 50 LİRA

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart’ta durdurduğu seferlerini 1 Haziran itibari yeniden başlatan Metro Turizm, Çerkezköy-İstanbul Samandıra biletlerini 80 lira, Çerkezköy-İstanbul Esenler biletlerini 50 lira, Çerkezköy-Ankara biletlerini 170 lira, Çerkezköy-Kayseri biletlerini 375 lira, Çerkezköy-Samsun biletlerini 350 lira, Çerkezköy-Karadeniz Ereğli biletlerini 160 lira ve Çerkezköy-Zonguldak biletlerini de 160 liradan satışa sundu.  İstanbul Seyahat firması da 1 Haziran itibari ile seferlerini yeniden başlatırken, Çerkezköy’den İstanbul’a biletler de 50 liradan satışa sunuldu.

 

ANADOLU YAKASI 100 LİRA

 

Pamukkale Turizm de seferlerini 3 Haziran itibari ile başlatacak. Çerkezköy’den İstanbul Esenler’e bilet 60 lira liradan satılırken, İstanbul Anadolu yakasına 100 lira, Ankara’ya 170 lira, Karadeniz Ereğli’ye 140 lira ve Zonguldak’a 160 liradan satılıyor.

 

 

DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPTI

 

İl genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehirlerarası yolcu taşımacılığının başlaması dolayısıyla dün Çerkezköy Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de dezenfekte çalışması yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU