Anadolu'dan Tekirdağ'a kesintisiz ilk ihracat

Marmaray'dan yüklü vagonların geçişlerinin başlamasıyla Anadolu'dan Tekirdağ'a kesintisiz ilk ihracat gerçekleşti. Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki bir tesisten 72 konteynere yüklenen soda k?

GÜNDEM 29.05.2020 19:20:00 0
Anadolu

 

 

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki bir tesisten 72 konteynere yüklenen soda külü ile yola çıkan yurtiçi yük treni İstanbul Marmaray'dan geçiş yaptıktan sonra Tekirdağ Garı'na geldi.

 

YÜK TRENİ TEKİRDAĞ’A ULAŞTI

 

Yük treni burada Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TCDD 1. Bölge Müdürü Levent Meriçli, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

 

 

30 GÜNDE ULAŞMASI PLANLANIYOR

 

İhracat malzemesi yüklü ilk konteyner TIR’lara yüklenerek Asyaport Limanı’na doğru yola çıktı. İhracat malzemeleri Asyaport Limanı'nda gemilere alındıktan sonra denizyoluyla Güney Afrika Cumhuriyeti Durban Limanı'na ulaştırılacak. Yüklerin 30 günde varış noktasına ulaştırılması planlanıyor.  

 

“DAHA ÇOK KATMA DEĞER OLUŞTURACAĞIZ”

 

Tekirdağ Tren Garı’nda düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bugün Tekirdağ için tarihi bir gün, Ahmet Soyuer Bey hem Tekirdağ’a hem ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlıyor. Burada ilk defa konteynerlerle yük taşınıyor. Buradaki konteynerler, Asyaport Limanı’ndan gemilere yüklenmek suretiyle artık dünyanın dört bir tarafına ulaştırılabilecek. Aslında Süleymanpaşa’ya gelen ilk trenimiz bu, fakat Asyaport’un kullandığı daha önceki tren Çorlu’ya gelmişti. Çorlu’ya gelen trende Avrupa Serbest Bölgesinde bir firmanın üretim yapmak için gerekli olan malzemeler temin edilmişti. Bundan sonra bu trenleri daha çok göreceğiz ve Türkiye’mize daha çok katma değer oluşturacağız” dedi.

 

 

“LOJİSTİK BİR ÜS OLABİLECEK KAPASİTEDE”

 

Asyaport Limanı sahibi Ahmet Soyuer’e teşekkür eden Vali Yıldırım, “Liman büyüyecek onunla ilgili birçok çalışma yapıldı. Büyüdüğü zaman inşallah Tekirdağ’a, Türkiye’ye daha fazla katma değer sağlanacak. Tekirdağ’ımız ileride lojistik bir üs olabilecek kapasitede bir ildir. Biz de bunu kurumlarımızla Tekirdağ’ı lojistik bir merkez haline getirmeye gayret ediyoruz” dedi. Tören, kurban kesimi ve duaların ardından sona erdi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU