10 hafta sonra ilk Cuma namazı kılındı

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaza kapatılan camiler dün Cuma namazıyla birlikte yeniden açıldı. Yurt genelinde Cuma namazı camilerin yanı sıra meydan ve stadyumlar başta olmak Ã

GÜNDEM 29.05.2020 19:16:00 0
10 hafta sonra ilk Cuma namazı kılındı

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, dün belirlenen camilerde kılındı. Maske takan ve evlerinden seccadelerini getiren vatandaşlar Çerkezköy’de belirlenen 16 caminin avlusunda sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kıldı. Namaz öncesi dualar ve tekbirler eşliğinde kurban kesildi. Vatandaşlara ellerini dezenfekte etmeleri için dezenfektan verildi.

 

 

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ÇEKTİ

 

10 haftanın ardından ilk Cuma namazını Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş Mimar Sinan Cami’nde kıldırırken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de Cuma namazını Mimar Sinan Cami avlusunda cemaatle birlikte kıldı. Maske takılarak ve sosyal mesafeye uyularak Cuma namazlarının belirlenen cami avlularında, öğle ve ikindi namazlarının ise cami içlerinde kılınacağını söyleyen Çatmakaş, namaz sonrası dağılırken de izdiham yaratmadan sosyal mesafe kuralına uyulmasını istedi.

 

 

HATİM DUASINI YAPTI

 

Çatmakaş, “Tüm ilçelerimizde, vilayetlerimizde Rabbim bizi bu cumaya kavuşturduğu için her camimiz birer hatim okudu. Her ilçemiz, her vilayetimiz birer kurban kesti. Bizler de bugün kurbanımız kestik, hatimlerimizi de okuduk” diyerek hatim duasını yaptı. Müftü Çatmakaş, hatim duasının ardından Cuma namazını kıldırdı.

 

CEMAAT SOKAĞA TAŞTI

 

Çerkezköy’de belirlenen diğer camilerde de vatandaşlar avlusunda sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kıldı. Bahçeli Camii'nde ise cami avlusunun dolması nedeniyle polis ve zabıta ekipleri, caminin bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Cemaat sokak üzerinde sosyal mesafe kuralına uygun olarak namazını kıldı.

 

KIZILAY MASKE DAĞITTI

 

Cuma namazı kılınan camilerde Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi tarafından maskesi olmayan cemaate maske dağıtıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU