19 su kaynağına 95 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı

​Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2020 yılı ''Su Kaynaklarının Balıklandırması Projesi'' kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü

GÜNDEM 29.05.2020 19:02:00 0
19 su kaynağına 95 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında göl ve göletlerde balıklandırma çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 63 ilde 766 kaynağa 5 milyon adet sazan bırakılacağı açıklanmıştı. Tekirdağ ve ilçelerindeki 19 kaynağa da 95 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

 

KAZAK GÖLÜ’NE DE YAVRU SAZAN BIRAKILDI

 

Kapaklı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü balıklandırma programı ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, kıyı balıkçılığıyla, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini belirtti.

 

 

SU KAYNAKLARININ BALIKLANDIRILMASI PROJESİ UYGULANIYOR

 

Bakanlık tarafından; su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metodlara dayalı balıklandırma amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi"nin uygulandığını belirten yetkililer, balıklandırma programın başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kez üremesine imkân verilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU