Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'da kaldırılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Şehirlerarası seyahat sınırlamasının 1 Haziran'dan itibaren kaldırılacağını kaydeden Erdoğan, &

GÜNDEM 28.05.2020 20:31:00 0
Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan nomalleşme sürecinde yeni kararları açıkladı.  


20 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI 18 YAŞA İNDİRİLDİ 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıdan sonra yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde; "Halkımız yaptığı hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğinden emin olsun. Küresel sistemde Türkiye’nin çok iyi bir yere geleceğinin işaretlerini almaya başladık. Yarın Sancaktepe’de iki ayda inşa ettiğimiz acil durum hastanesinin açılışını yapacağız. Salgın sürecinde hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren kaldırılmıştır. 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması ve pazar günü belli saatlerin istisna olması uygulaması devam edecektir. 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa düşürüldü. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak. Restoran ve kafeler de 1 Haziran'da açılıyor. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak"