Çerkezköy'de namaz yerleri belirlendi

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi"ne ilişkin genelgenin ardından Çerkezköy'de de dün Kaymakam Atilla Selami Abban ba?

GÜNDEM 27.05.2020 16:44:00 0
Çerkezköy


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram öncesi yaptığı açıklamada 29 Mayıs tarihinden itibaren öğle, ikindi ve Cuma namazlarının cemaatle kılınabileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı da "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi"ne ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderdi.


YAKLAŞIK 15 CAMİ AVLUSUNDA KILINACAK


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında dün yapılan toplantıda Çerkezköy’de öğle, ikindi ve Cuma namazlarının kılınacağı 18 cami avlusu, okul bahçesi ve açık alan belirlenmişti. İçişleri Bakanlığı’nın bugün aldığı yeni karar doğrultusunda namaz kılınacak alan olarak belirlenen okul bahçeleri ve açık alanlar iptal edilirken, öğle, ikindi ve Cuma namazının Çerkezköy’de belirlenen yaklaşık 15 cami avlusunda kılınması kararı alındı. 


MASKE KULLANIMI ZORUNLU OLACAK


Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından alınan karar doğrultusunda namaz kılınacak cami avlularının alan temizliği ve dezenfekte işlemleri Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından namaz öncesi yapılmış olacak. Seccadelerini vatandaşlar getirecek ve maske kullanımı zorunlu olacak. Cami avlusu girişlerine dezenfektan konulacak.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU