Valilikten 'merada hayvan otlatma' açıklaması

Kırklareli Valiliği, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, Kırklareli Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sadece Kırklareli'de ilk defa uygulanacağı iddia

GÜNDEM 27.05.2020 16:29:00 0
Valilikten

 

Kırklareli Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İddiaların aksine; ilgili yazıda ifade edilen bedeller 4342 sayılı Mera Kanunu'nun 26. maddesi gereği; her yıl 81 ilimizin mera komisyonları tarafından belirlenmektedir" denildi.

 

"81 İL TARAFINDAN ALINAN BİR KARARDIR"

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Toplanan bedeller mera yönetim birlikleri ve köy muhtarlıkları tarafından bünyelerinde bulunan "Mera Hesabı"na aktarılmak üzere köy sandığına gelir kaydedilmekte ve meraların ıslahı, bakımı ve geliştirilmesinde kullanılmaktadır. İfade edildiği gibi bu uygulamanın ilk defa ve sadece ilimizde yapıldığı, bedelin il müdürlüğümüz tarafından tahsil edileceği gibi bir durum söz konusu değildir. Mera komisyonu tarafından alınan bu karar sadece ve ilk defa ilimiz tarafından değil; ilgili kanunun yayınlandığı 1998 yılından itibaren 81 il tarafından alınan bir karardır" denildi.

 

Haber / Yener AKBABA