"Bayram günleri, virüsün yayılma günleri olmamalı"

Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bu bayramı, eski bayramlar gibi kutlarsak, virüsün yayılma hızı tırmanabilir. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma g

GÜNDEM 22.05.2020 16:13:00 0
"Bayram günleri, virüsün yayılma günleri olmamalı"

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı. Milletimizin hayatında bayramların çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, "Aziz Milletimizin hayatında bayramların çok müstesna bir yeri vardır. Bayramlar, insanların arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, milli ve dini şuurun, duyguların şekillendiği, güçlendiği özel günlerdir" dedi.

 

"PANDEMİ GÖLGESİNDE GEÇİRECEĞİZ"

 

Vali Yıldırım, "Kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek, manevi huzur içerisinde günahlardan, kusurlardan arınarak eda etmeye çalıştığımız rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı uğurlamanın hüznü ve bu mübarek ayın sonunda bayrama kavuşmanın huzur, mutluluk ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bu müstesna günleri, bu yıl maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi gölgesinde geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, Bilim Kurulu'nun önerileri ve koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında 81 ilimizde Arefe günü, bayramın 1. 2. ve 3. günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

"YAKIN ZAMANDA ÖZGÜR GÜNLER GÖRECEĞİZ"

 

"Bayramda evimizde kalalım" diyen Vali Yıldırım, "Bayram kutlamalarını sevdiklerimizi telefonla arayarak yapalım.  Bu bayramı, eski bayramlar gibi kutlarsak, virüsün yayılma hızı tırmanabilir. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalıdır. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında inşallah yakın zamanda daha özgür günler göreceğiz" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE