Alkaya: Tekirdağ'da maske takmak zorunlu olsun

Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'da maske takma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, "Sokağa çÄ?

GÜNDEM 17.05.2020 12:48:00 0
Alkaya: Tekirdağ

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ‘kısıtlamanın bittiği’ gibi algılandığını ve vatandaşların rehavete kapıldığını ifade ederek “31 ilde sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması vardı. İlk etapta; Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla da sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları kaldırıldı. Son açıklamaya göre de, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ'da kısıtlamalar kaldırıldı. Sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamasının kaldırılmış olması, bir kısım hemşehrilerimiz tarafından tüm kısıtlamaların bittiği gibi algılanmış olacak ki, gerek kontrollü sosyal mesafeye, gerekse maske takma ihtiyacı duymamaktadırlar” dedi.

 

“DAHA AĞIR BEDEL ÖDEMEK DURUMUNDA KALACAĞIZ”

 

“1. dalga sonucunda korona hastalarının azalmış olması bizi gevşetirse, yaşanacak ikinci dalgada çok daha ağır bedel ödemek durumunda kalacağız” diyen Alkaya, maske takmanın zorunlu hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Ayrıca kişisel koruyucu önlemlerin önemi vurgulanarak, sağlık kurumu, eczane, pazar yeri, toplu ulaşım, alışveriş merkezleri, berberler, kuaförler, taksiler gibi çeşitli kapalı alanlara maske takarak girilebilmesi gerektiğini söyleyen Alkaya “Bu günlerde geçim zorluğu yaşayan hemşehrilerimizin maske ihtiyacı da başta belediyelerimiz olmak üzere zincir marketler ve kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanmalıdır. Kontrollü sosyal hayatın salgına karşı yeni bir hayat tarzı olduğu yeniden hatırlatılarak, koronavirüs riskinin azaltmasının şartı "Maske + Sosyal Mesafe" ifadesiyle topluma iyi açıklanmalıdır” dedi.

 

23 İLDE ZORUNLU

 

Koronaya karşı mücadelede en önemli tedbirlerden birinin ‘Maske+Sosyal mesafe’ kullanımı olduğunu, Türkiye'deki 23 ilde zorunlu hale getirildiğini söyleyen Alkaya “Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Amasya’da maske takma zorunluluğu getirildi. Maalesef Tekirdağ İl Hıfzısıhha Kurulu’nun bugüne kadar bu yönde bir karar almaması büyük bir eksikliktir. Tekirdağ İl Hıfzısıhha Kurulu’nun maske konusunda karar alması gerekiyor” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA