Kent Konseyi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi yardım

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, ihtiyaç sahibi 15 üniversite öğrencisine nakdi yardımda bulundu. Dün Çerkezköy Kent Konseyi'nde düzenlenen programda öğrencilere yardımlar dağıtıldı. Çerk

GÜNDEM 13.05.2020 17:59:00 0
Kent Konseyi

 

Dün saat 15:00'da Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu'nda düzenlenen program ile öğrencilere nakdi yardımlar dağıtıldı. Programa; Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Kadın Meclisi Başkanı Fatma Aybars, Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Ferah Baliç, yönetim kurulundan Melek Gürses, Revasiye Altuntaş, Güleyver Aşut ve ihtiyaç sahibi öğrenciler katıldı.

 

"15 ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİNE DESTEK OLACAK"

 

Programda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, "Kadın Meclisimiz, 6 yıldır yaptıkları kahve günü etkinliği çerçevesinde kendi aralarında belli başlı bağışlar topluyorlar. Bu bağışları farklı zamanlarda farklı ihtiyaçlara göre değerlendiriyorlar. Şu anda maalesef pandemi dönemi yaşadığımızdan dolayı birçok program ülke genelinde ve uluslararası anlamda ertelendi, ötelendi ve bazı programlarda mümkün olduğunca sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleşiyor. Bu çerçevede biz kent konseyinde daha butik olarak gerçekleştirdiğimiz yardımları sembolik olarak burada öğrencilere takdim edeceğiz. Bu anlamda bugün ihtiyaç sahibi 15 öğrencinin eğitimine destek olmak amacıyla kendi imkanlarımız dahilinde yardımda bulunacağız. Ama tabi nihayetinde belli başlı programlar çerçevesinde bu iş oluyor. Bu anlamda Kadın Meclisi Başkanımız Fatma Aybars ve yönetim kurulu kendi aralarında biriktirdikleri bu paraları öğrencilerimize takdim edecekler" dedi. Bazı şeylerin yardımlaşma ve dayanışma ile olduğunu söyleyen Üstünol, "Eminim ki güzel günler yakın. Bizler mümkün olduğunca bu süreçte kentimize ve kentlilerimize yardımcı olacağız" dedi.

 

 

"HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI"

 

Üstünol'dan sonra konuşma yapan Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Aybars da, "Bizim kahve günü etkinliğimiz 6 yıldır devam ediyor. Geçen sene Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği öğrencilerine verdik bütün yıl biriktirdiğimiz bağışları. Bu yıl da koronavirüsten dolayı düşündük ve siz öğrenciler geldiniz aklımıza. Sizlere destek olmak istedik. Sizlerin eğitimine katkıda bulunmak istedik” dedi. Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Ferah Baliç de, "Ülkemizin de içinde bulunduğu bu virüs salgını sürecinde eğitimin ve bilimin değerini daha fazla anladık. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, onların topluma yararlı bireyler olması adına eğitimlerine katkıda bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu zor günlerde dayanışma çok önemli, birilerine dokunmak, yararlı olmak çok güzel. Herkes elinden geleni yapmalı" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Buse SERİN