Bir buçuk ay sonra yeniden tezgah açtılar

giyim, oyuncak, süs eşyası, zücaciye, çanta satan esnaf, yaklaşık bir buçuk ayın ardından dün yeniden Çerkezköy Halk Pazarı'nda yeniden tezgah açmaya başladı. Yapılan yeni düzenlemeyle Ç

GÜNDEM 12.05.2020 16:38:00 0
Bir buçuk ay sonra yeniden tezgah açtılar

 

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine gönderilen koronavirüs tedbirleri kapsamındaki ek genelgeye göre; mahalle, semt pazar yerlerinde vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda, temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyeceği belirtilerek sosyete pazarları başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddeleri satılan tüm pazarların faaliyeti 27 Mart saat 17.00 itibariyle geçici bir süreliğine durdurulmuştu.

 

 

FARKLI GÜNLERDE KURULACAK

 

Pazarda giyim, oyuncak, süs eşyası, zücaciye, çanta satan esnaf, bir buçuk ay sonra yeniden pazarda tezgah açtı. Çerkezköy’de Perşembe ve Pazar günleri kurulan, fakat hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle Salı ve Perşembe günü kurulmasına karar verilen Çerkezköy Halk Pazarı’nda yeni bir düzenleme daha yapıldı. Pazar alanında yoğunluk olmaması için Salı günü; sebze, meyve ve gıda pazarının ise Perşembe günleri kurulmasına karar verildi.

 

TEZGAHLAR ARASI 3 METRE

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında haftalardır Çerkezköy Halk Pazarı’nda satış yapmayan yaklaşık 150 esnaf yeniden tezgah açarak faaliyete başladı. Pazar alanında tezgahların arasının en az 3 metre olmasına dikkat edilirken, sosyal mesafe açısından koridorlar için de 12 metre mesafe bırakıldı. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de gün boyu pazar alanında denetimlerini sürdürdü.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU