"Normalleşme süreci genel bir rahatlamaya dönüşmemeli"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, salgın tedbirlerinde normalleşme sürecine girilmesinin ardından, Süleymanpaşa'da da kademeli normalleşme süreci için ilk adımların atılmaya başlan

GÜNDEM 11.05.2020 17:00:00 0
"Normalleşme süreci genel bir rahatlamaya dönüşmemeli"

 

Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Yeni düzenlemelerle 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılırken, kuaförler ve alışveriş merkezlerinin de kademeli ve kontrollü bir şekilde açılmasına izin verildi" dedi.

 

"VİRÜSTEN ARINDIRILIYOR"

 

Bu süreçte Süleymanpaşa Belediyesi'nin de salgın tedbirleri ile ilgili yeni düzenlemeler yaptığını belirten Yüksel, "Kamusal alanlarda ve özellikle sağlık kuruluşları çevrelerindeki hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarına titizlikle devam ediyoruz. Tekirdağ’daki devlet hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve NKÜ Araştırma Hastanesi çevresinde gerçekleştirilen dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra şehir içindeki ana caddeler düzenli olarak hijyenik hale getiriliyor, tüm mahallelerde sık kullanılan cadde ve sokaklar belirli aralıklarla ilaçlanarak virüsten arındırılıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

"TEDBİRLER ZAMANINDA VE SIKI UYGULANDI"

 

Hayatın kontrollü bir şekilde normalleşmeye başlamasının genel bir rahatlamaya dönüşmemesi gerektiğine vurgu yapan Yüksel, “Dünya koronavirüs salgınına teslim olmuşken, ülkemizde başından beri kontrollü bir salgın mücadelesine şahit olduk. Güçlü sağlık sistemimiz ve işinin ehli yönetim kadrolarımız sayesinde bu salgınla başarılı bir mücadelede sergiledik. Tedbirler zamanında ve sıkı bir şekilde uygulandı, vatandaşlarımız kısıtlamalara, yönlendirmelere riayet etti ve salgının yayılma hızını ülke olarak düşük tuttuk. Artık tünelin ucunda ışık görünmeye başladı" dedi.

 

"HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

 

Süleymanpaşa Belediyesi olarak salgına karşı aldıkları önlemleri hiçbir şekilde gevşetmeden sürdürdüklerini belirten Yüksel, "Her gün sağlık kuruluşlarımızda ve ana caddelerimizde dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırsal mahallelerimiz dahil tüm mahallelerimizde belirli bir program dahilinde cadde ve sokaklarımızı ilaçlıyoruz. Kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza maskelerini ulaştırıyoruz. Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerimizde denetlemelerimize devam ediyoruz. Normalleşme sürecinin hızlanması için vatandaşlarımızdan da ricamız kişisel tedbirlerini almaya aynı özen ve titizlikle devam etmeleri yönündedir. Allah’ın izniyle hep birlikte başaracağız ve bu illetten el birliğiyle kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE