"Çiftçimizden daha ne kadar kemer sıkması istenecek?"

Malkara Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan, ödenmeyen ayçiçeği desteklemeleri hakkında açıklama yaptı. Yeni mahsullerin filizlendiğini fakat hala bir önceki hasat dönemine ait desteklemelerin ödenmediği

GÜNDEM 10.05.2020 15:27:00 0
"Çiftçimizden daha ne kadar kemer sıkması istenecek?"

 

Son zamanlarda yağışlı geçen havalardan sonra standart arazi kontrollerinden birini daha gerçekleştirdiklerini kaydeden Cem Özkan, "Yağışların buğdaylarımıza çok iyi geldiğini ve ayçiçeklerimizin filizlendiğini gözlemledik. Bu senenin ürün verimi açısından güzel geçeceği düşüncesindeyiz ve doğal afetlerden kazalardan yüce Allah tüm üreticilerimizi korusun" dedi.

 

"ŞAŞKINLIKLA İZLEMEKTEYİZ"

 

Bu yazın ana konusunun hala ödenmeyen ayçiçeği desteklemeleri olduğunu kaydeden Özkan, "Yeni mahsuller filizlenmiş fakat üreticimize daha bir önceki hasat döneminin desteklemeleri ödenmemiştir. Tamamına yakını tohum, ilaç, gübre, mazot için borçlu ve vadeli çalışan, kooperatiflere ve özel firmalara borçlanan üreticimiz üzerinden daha ne kadar tasarrufa gidilecek, çiftçimizden daha ne kadar kemer sıkması istenecek hayret ve şaşkınlıkla izlemekteyiz" dedi.

 

"SİZ YETER Kİ DESTEK VERİN"

 

Tarım Bakanlığı ve ilgili kooperatiflere çağrıda bulunan Özkan, “Biz bize yeteriz. Siz yeter ki üreticiyi destekleyin, çiftçinin alacaklarını yatırın, mazotu, gübreyi, tohumu, ilacı uygun fiyattan üreticimize verin ve ondan sonra izleyin bakın neler oluyor. O zaman izleyin nasıl bu topraklardan nasıl ürün fışkırıyor, tarlalarımız bereket, ambarlarımız dolu, pazarımız manavımız ucuz, halkımızın evindeki dolabı dolu oluyor. İşte o zaman izleyin bu ülkenin üreticileri tüm dünya ile nasıl yarışıyor, eski zamanlardaki gibi kendi kendine yetebilen bir ülke durumuna geliyoruz. Siz yeter ki destek verin, üreticimizin yanında durun ve emin olun ki o zaman biz bize yeteceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN