Bir yılda evleri dört kez yanan çifte Valilikten yardım eli

Kırklareli'nin İnece beldesinde, bilinmeyen nedenlerle evlerinde bir yılda dört kez yangın çıkan, son olarak üç gün önce çıkan yangında ise evleri kullanılamaz hale gelen Balcı ailesinin yardımına KÄ?

GÜNDEM 10.05.2020 12:10:00 0
Bir yılda evleri dört kez yanan çifte Valilikten yardım eli


 

Kırklareli'ne bağlı İnece beldesinde Yasin ve Yazgül Balcı çiftinin evlerinde belirlenemeyen nedenlerle Bir yılda dört kez yangın çıktı. Son olarak iki günce önce çıkan yangındaysa ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrası sokakta kalan aileye Kırklareli Valiliği yardım eli uzattı.

 

PREFABRİK EV YAPILACAK

 

Kırklareli Valiliği, Balcı ailesinin evinin yeniden yaptırılıp, eşyalarıyla birlikte aileye teslim edileceğini belirtti. Öte yandan valilik, evin yeniden yaptırılana kadar otelde misafir etmek istedikleri ailenin, bulundukları yerden ayrılmak istememesi üzerine bölgeye geçici olarak bir çadır kurdu. Kırklareli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türk Kızılayı tarafından en kısa sürede çadırın yerine bir prefabrik ev kurulacağı ifade edildi. Yeni evin ise İl Özel İdare, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde daha sağlam ve içerisinde her türlü eşyasıyla birlikte yaptırılarak aileye teslim edileceği belirtildi.

 

 

"EVİN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAĞIZ"

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, valilik olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirterek, "Evi yanan ailemizin otelde kalmalarını teklif ettik ancak kabul etmediler. Biz de geçici süre barınabilmeleri için AFAD aracılığıyla çadır kurdurduk. Ailemize Türk Kızılayı tarafından en kısa sürede yeni bir prefabrik ev yapılacak. Biz de evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aklınıza ne geliyorsa, buzdolabından, çamaşır makinesine tüm ihtiyaçlar giderilecektir. Ayrıca bir yardım kampanyasıda başlatarak İl Özel İdare ekiplerimiz, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ailemize yeni bir ev yaptırarak teslim edecekler" ifadelerini kullandı.

 

 

"İKİ KEZ KENDİ İMKANLARIMIZLA SÖNDÜRDÜK"

 

Evleri yanan Yasin Balcı da, Vali Osman Bilgin'e teşekkür ederek, "Köye geleli iki yıl oldu. Evimiz bir yılda dört kez yandı. İki kez yandı kendi imkanlarımız ile söndürdük. İki gün önce ise bir daha yangın çıktı onu itfaiye ekipleri söndürdü. Şimdi ise ev kullanılmaz hale geldi. Bize her türlü yardımda bulunan valimiz sayın Osman Bilgin'e teşekkür ediyoruz. Allah devletimizden razı olsun" şeklinde konuştu.  

 

Haber / Buse SERİN