Kırklareli Belediyesi, günde 200 litre dezenfektan üretiyor

Kırklareli Belediyesi aldığı dezenfektan üretim makinesi ile günlük 200 litre dezenfektan üretmeye başladı.  Üretilen dezenfektanların kamu alanlarının dezenfeksiyonunda kullanılmaya başlandığın?

GÜNDEM 8.05.2020 15:18:00 0
Kırklareli Belediyesi, günde 200 litre dezenfektan üretiyor

 

Kesimoğlu yaptığı açıklamada ‘’ Dünyamızı ve ülkemizi son zamanlarda sağlık açısından ve ekonomik açıdan rahatsız eden, bugüne kadar görülmüş en büyük salgınlardan biri olan koronavirüs salgını ile mücadele ediyoruz. Salgına karşı biz de Kırklareli Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Mücadelede sahanın en önünde görev yapan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

"SADECE İNSAN GÜCÜ İLE OLMUYOR"

 

Kırklareli’nde hijyenik koşulları oluşturmak adına aralıksız çalıştıklarını kaydeden Kesimoğlu, "Bu mücadele sadece insan gücü ile olmuyor. Bunun yanında bir takım sağlık maddeleri de var. Bilindiği gibi en önemli sağlık maddelerinden biri de dezenfektan. Biz sürecin başından bu yana insanın olduğu her yerde hijyenik koşulları sağlamak için mücadele ettik ve ediyoruz. Camilerimiz, okullarımız, meydanlarımız, otobüs ve taksi duraklarımız, ticari taksiler yani insanın dokunduğu her yerdeyiz. Son zamanlarda maalesef bazı vicdansız insanlar bu süreçte hangi malzeme lazım ise onların rakamlarını arttırdılar" dedi.

 

 

"İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞINA DUYARLI MALZEMELER"

 

 Birçok belediyenin maske ve siperlik ürettiğini belirten Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Biz de bunun üzerine dezenfektan ilacı üretmeye karar verdik. Dezenfektan ile ilgili giderlerimizi yüzde 90 oranında azalttık. Tasarruf sağladık. Günde 200 litre dezenfektan ilacı üretmeye başladık. Tüm analizleri yapılmış çevre,  insan ve hayvan sağlığına duyarlı malzemeler bunlar.  Bundan sonra depolama ihtiyacı hissetmeyeceğiz. İhtiyacımız kadar üretip kullanacağız. Civar belediyelerimizde de dezenfektan ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde onlara da ücretsiz olarak yardım edeceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Sağlıklı günlerde kucaklaşıp, yaralarımızı sarıp geleceğe güvenle bakabilelim’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE