24 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

8-9 Mayıs tarihlerinde Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 24 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlama dolayısıyla market, bakkal ve manavlar Cuma günü saat 23:00'a kadar hizmet

GÜNDEM 7.05.2020 13:20:00 0
24 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

 

 

İçişleri Bakanlığı, 8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin illere genelge gönderdi.

 

24 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

 

Buna göre 8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak. "Şehir giriş/çıkış tedbirleri" Genelgesi kapsamında daha önce seyahat kısıtlaması kaldırılan Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı.

 

CUMA GÜNÜ SAAT 23:00’A KADAR HİZMET VEREBİLECEK

 

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecekler. Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak. Cumartesi ve Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 2 gün tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecekler. Lokanta ve restoranlar Ramazan ayı dolayısıyla sadece evlere paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

 

ÇİÇEKÇİLER HİZMET VERECEK

 

10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Cumartesi ve Pazar günleri çiçek satan işyerleri evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

 

İSTİSNA KAPSAMINDA OLANLAR

 

6 Mayıs tarihli, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişilere istisna uygulanması genelgesi çerçevesinde, 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları ve ihtiyaç duyulan hallerde bunların refakatçileri de istisna kapsamında olacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU