Çiçekçilerin umudu 'Anneler Günü'

Çin'de ortaya çıkan ve dünyada salgına dönüşen koronavirüs çiçekçilik sektörünü de olumsuz etkiledi. Düğün, nişan, açılış gibi birçok organizasyonun iptal edilmesinden olumsuz

GÜNDEM 6.05.2020 18:14:00 0
Çiçekçilerin umudu

 

 

Koronavirüs dolayısıyla zor zamanlar geçiren çiçekçiler, Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü dolayısıyla hareketlilik bekliyor. Gökçe Çiçek Sarayı işletmecisi Mehmet Günay Gökçe, Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 31 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığını anımsatarak “Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü’nün de kısıtlama nedeniyle Perşembe ve Cuma günü kutlanmasını bekliyoruz. Anneler günü dolayısıyla kutu gül, papatya satışlarımız olacak. Ayrıca eve teslimatlı çiçek siparişleri de alıyoruz” dedi.

 

 

“HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

 

Koronavirüs salgınından çiçekçilik sektörünün de çok fazla etkilendiğini ifade eden Gökçe “ Düğün, nişan, açılış gibi etkinliklerin iptal olması bizi çok etkiledi. Geçen yıl Anneler Günü siparişlerini günler öncesinde almaya başlamıştık. Anneler Günü öncesi hafta içinden 10-15 siparişimiz vardı. Bu sene ise sadece 2 tane sipariş aldık. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde anneler günü dolayısıyla hareketlilik bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU