Yüksel: Tedbirleri gevşetme lüksümüz yok

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte esnaf denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak amacıy

GÜNDEM 6.05.2020 16:24:00 0
Yüksel: Tedbirleri gevşetme lüksümüz yok

 

Denetimlerde hijyen kurallarına ve üretim standartlarına uygun üretim yapan esnaflara teşekkür eden ekipler, tespit ettikleri aksaklıkların giderilmesi için de işletmelere gerekli uyarıları yaptı.

 

 

"SAĞLIKLI GIDA TÜKETMEK ÇOK ÖNEMLİ"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, denetimler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Salgın tedbirleri kapsamında gıda üretimiyle ilgili işletmelerde daha yoğun bir denetim sürdürüyoruz. Salgın, iki aya yakın bir süredir hayatımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugünlerde salgının etkileri hafiflese de tedbirlerimizi gevşetme lüksümüz yok. Bu süreçte bizim için sağlıklı gıda tüketmek çok önemli. Bu nedenle Zabıta ekiplerimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetimlerimizi sıklaştırdık" dedi.

 

"FIRINCI ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

Mübarek Ramazan ayının gelişiyle özellikle fırınlarda pide satışı ile ilgili yoğunluk olduğundan, fırınlarda daha titiz bir şekilde denetim yaptıklarını kaydeden Yüksel, "Memnuniyetle söylemek istiyorum ki denetimlerimiz sonucunda birçok fırınımız tüm hijyen kurallarına uygun olarak üretim yapmakta ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde pide ve ekmek ihtiyacını karşılamakta olduğunu tespit ettik. Tüm vatandaşlarımız adına fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum. Öte yandan, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimler Ramazan ayı boyunca artarak devam edecek. İşletmeler, idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak için gerekli önlemleri almalı" dedi.

 

 

Haber / Buse SERİN