Hayırsever, 5 ailenin veresiye defterindeki borcunu ödedi

Malkara'da isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, rastgele bir markete giderek borç defterindeki borçları ödedi. Market Sahibi Mümin Öztürk, hayırseverlik karşısında şaşkına dönd

GÜNDEM 27.04.2020 16:15:00 0
Hayırsever, 5 ailenin veresiye defterindeki borcunu ödedi

 

 

Camiatik Mahallesi'ndeki markete gelen isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, market sahibi Mümin Öztürk’e (57) borç defterinin olup olmadığını sorarak eğer varsa borç defterinde hali vakti bozuk ve borcunu ödeyemeyenlerin borcunu ödemek istediğini belirtti. Şaşıran market sahibi Öztürk, borç defterini çıkartarak hayırsever vatandaşa verdi. Borç defterinden borcunu ödeyemeyecek gibi belirlenen kişilerin borçlarını ödeyen hayırsever hem markete borcu olan 5 ailenin hem de market sahibinin yüzünü güldürdü.

 

 

‘BÖYLE HAYIRSEVERLER DE VARMIŞ TÜRKİYE’DE’

 

30 yıldan bu yana işlettiği markete ilk defa böyle bir hayırseverin geldiğini ve şaşkınlık içerisinde olduğunu söyleyen Mümin Öztürk, “Tanımadığım bir kişi dükkânıma geldi. İçeri girdi ve hayırlı işler diyerek halimi hatırımı sordu. İşlerin nasıl olduğunu sordu. Biraz sohbet ettik. Ben de korona virüs sebebiyle işlerin biraz durgun olduğunu söyledim. Sonra bana veresiye defterini sordu. Veresiye defterinde hali vakti bozuk ve borcunu ödeyemeyenlerin borcunu ödemek istediğini söyledi. Ama kesinlikle kendisinin ismini kimseye söylememesini istedi. Sonra birlikte veresiye defterine baktık ödeyemeyecek 5 kişi belirledik. Kendisi de bana bin 250 lira para bırakıp gitti. Ben de veresiye defterini yırttım attım. İsminin gizli tutulmasını istedi. Zaten ben de kendisini ilk kez gördüm. Hiç tanımıyorum kendisini. 30 yıldan bu yana marketçilik yapıyorum. İlk defa karşıma böyle bir hayırsever çıktı. Çok memnun oldum. Bir o kadar da şaşırdım. Keşke böyle hayırseverler daha önce de olsaydı. Ama dükkânıma gelen ve kendisini tanımadığım kişi çok hayırsever bir arkadaşmış. Buradan çıkınca başka iş yerlerine de gidip borçlarını ödeyemeyen bazı kişilerin de borçlarını ödeyeceğini söyledi. Kendisinden Allah razı olsun. Böyle hayırseverler de varmış Türkiye’de. Ne mutlu kendisine. Teşekkür ederim” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN