Çerkezköylüler 4 günlük kısıtlamanın ardından sokağa akın etti

Çerkezköylüler 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından sokaklara akın etti.  Bazı vatandaşlar banka şubeleri ve PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluştururken, bazı

GÜNDEM 27.04.2020 14:51:00 0
Çerkezköylüler 4 günlük kısıtlamanın ardından sokağa akın etti

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 4 gün boyunca sessizliğe bürünen Çerkezköy, kısıtlamanın Pazar gecesi sona ermesi ile birlikte bugün yeniden hareketlendi.

 

 

ÇERKEZKÖYLÜLER KENDİLERİNİ DIŞARI ATTI

 

Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ve akciğer hastalıklarının yoğun olduğu Zonguldak’ta 23 Nisan Salı gecesi saat 00.00'dan 27 Nisan Pazartesi gecesi saat 00.00'a kadar 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Kısıtlama Pazar gecesi saat 00.00'da sona ererken, bugün sıcak havayı da fırsat bilen Çerkezköylüler kendilerini dışarı attı. 4 gün boyunca kapalı olan esnaf da dün yeniden kepenklerini açtı.

 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDULAR

 

30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 23 Nisan Perşembe gününden 27 Nisan Pazartesi gününe kadar devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesi ile Çerkezköy’de vatandaşlar sokağa akın etti. Vatandaşlar banka şubeleri ve PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

 

ZAMAN ZAMAN İHLAL EDİLDİ

 

Bankaların önlerinde sosyal mesafe kuralı birçok kişi tarafından zaman zaman ihlal edildi. Polis ekipleri kuyrukta bekleyen vatandaşların sosyal mesafeye uymaları konusunda anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Banka ve PTT şubelerinde yoğunluk oluşturan vatandaşların yanı sıra bazı vatandaşlar da Ramazan alışverişi için sabahın erken saatlerinden itibaren market ve manavlara akın etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU