Amatör telsizciler, TBMM'nin açılışının 100. yılını dünyaya tanıtıyor

Malkara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıldönümü kapsamında 8 kişiden oluşan amatör telsizciler grubu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün (KEGM) tahsis ettiğ

GÜNDEM 24.04.2020 16:51:00 0
Amatör telsizciler, TBMM


 


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce amatör telsizciler TA1IUY Tamer İşgen, TA1CM Mehmet Çevik, TA1HF Yusuf Avcı, TA1NAC Alperen Çavuşlu, TA1ED Metin Korkmaz, TA1EE  Arif Akyol, TA1LHJ Serhat Kocaağalar ve TA1LFU Furkan Esmeyar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 9 gün boyunca etkinlikte kullanmaları için kendilerine özel olarak tahsis edilen'TC 100TBMM' özel çağrı işaretiyle tüm dünyaya seslerini duyuruyorlar. Deprem, yangın, doğal afet ve birçok olayda başarılara imza atan amatör telsizciler, bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıldönümü etkinlikleri için özel çalışma yaptı.

 

‘ÜLKEMİZİ DÜNYAYA EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ’

 

Türk amatör telsizciliğinin dünya genelinde saygınlığını daha da artırmayı hedeflediklerini söyleyen A sınıfı amatör telsizci Alperen Çavuşlu, “TC100TBMM özel çağrı işareti kıyı emniyeti tarafından bizlere tahsis edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılı dolayısıyla bu özel çağrı işaretiyle tüm dünya ülkelerine tanıtmayı hedefliyoruz. Şuan da yaptığımız çalışmalarda Amerika’dan Japonya’ya Afrika’dan Asya kıtasına kadar 50’den fazla ülkeye ulaştık. Çalışmalarımız 18-26 Nisan arasında devam ediyor. Bizlere özel olarak tahsis edilen çağrı işaretimizle telsiz frekanslarında değişik modlarda havada olacağız. Böylelikle meclisimizin 100. yılını tüm dünyaya tanıtacağız. Bu tanıtımı yaparken her hangi bir GSM alt yapısı veya internet kullanmadan sadece telsiz frekanslarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu gibi özel günlerde ülkemizi dünyaya en iyi şekilde temsil etmek adına gelecekte de bu tip çalışmalarımız devam edecek. Ülkemizi dünyaya en iyi şekilde tanıtacağız.” dedi.

 

‘7/24 DÜNYA İLE KESİNTİSİZ HABERLEŞME SAĞLIYORUZ’

 

Amaçlarının dünyadaki diğer amatör telsizcilere böyle bir günün olduğunu anlatmak ve tanıtmak olduğunu belirten A sınıfı amatör telsizci Furkan Esmeyar, “Ben lise 3. sınıf öğrencisiyim. 2018 yılından bu yana amatör telsizcilik hobisi ile uğraşmaktayım. Biz bu hobiyi hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin yapıyoruz. Bu hobiyle kendimizi elektrik ve elektronik haberleşme alanında daha da geliştiriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılı dolayısıyla bizde Tekirdağ’da amatör telsizciler olarak bizlere özel tahsis edilen ‘TC100TBMM’ çağrı işaretiyle 18-26 Nisan tarihlerinde telsiz başında olacağız. Amacımız dünyadaki diğer amatör telsizcilere böyle bir günümüzün olduğunu anlatmak ve tanıtmak. Aynı zamanda afet ve olağan üstü durumlarda nasıl haberleşeceğimiz görmek. Sadece telsiz kullanarak hiçbir GSM ve internet alt yapısı olmadan tüm dünyaya da erişebilir olduğumuzu göstermiş olduk. Buda çok önemli bir durumdur özellikle afet ve olağan üstü durumlarda. Türkiye’nin her iline ilçesine ve dünyanın her yerine telsiz kullanarak 7/24 kesintisiz bir şekilde iletişim ve haberleşme sağlayabiliyoruz. Buda amatör telsizciliğin güzel yönlerinden birisidir." dedi.

 

Haber / Murat YAYIN