23 Nisan coşkusu balkonlara sığmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un çağrısı üzerine

GÜNDEM 24.04.2020 16:47:00 0
23 Nisan coşkusu balkonlara sığmadı

 

 

Koronavirüs salgını dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl evlerde yapıldı. Çerkezköy’de de vatandaşlar saat 21:00'de evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşımızı okudu.

 

İSTİKLAL MARŞIMIZI MAKAM ODASININ BALKONUNDAN SÖYLEDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise İstiklal Marşı’mızı saat 21:00’da belediyedeki makam odasının balkonunda okudu. Öte yandan balon ve bayraklarla süslenen ve gün boyu ilçede dolaşan Çerkezköy Belediyesi araçlarından marşlar yayınlanırken, balkonlarındaki vatandaşlar da marşlar eşliğinde 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

 

BALKONLARINDA BULUŞTULAR

 

Kapaklı’da da vatandaşlar TBMM’nin 100.yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı al yıldızlı bayraklar eşliğinde evlerinden ve balkonlarından İstiklal Marşını okuyarak kutladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un çağrısı üzerine saat 21:00’da yurt genelinde olduğu gibi Kapaklı’da bayram coşkusunu evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden İstiklal Marşı okuyarak kutladı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de saat 21:00’da belediye personeli ile birlikte Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı’nı söyledi.

 

ŞANLA ŞEREFLE NİCE YÜZYILLARA

 

Kısa bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çetin “TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı oluşturduğumuz araç konvoyu ile ilçemiz cadde ve sokaklarında gezerek coşkuyla kutladık. Konvoyumuzun ardından belediye meydanımızda bu anlamlı günde bir olduk, birlik olduk, hep birlikte Türkiye olduk. İstiklal Marşımızı Kapaklı halkımız ile coşku ile okuduk. Şanla şerefle nice yüzyıllara” dedi.

 

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU