"Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin en somut tecellisi"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "İsti

GÜNDEM 22.04.2020 18:16:00 0
"Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin en somut tecellisi"

 

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekun temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl Dönümü’nü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutladığımızı kaydeden Vali Yıldırım, "Yurdumuzun dört bir tarafının dönemin emperyalist güçleri tarafından işgal edildiği, ordularımızın dağıtıldığı, Türk milletinin ufak bir kara parçasına sıkıştırılarak sömürülmek istendiği bir dönemde;Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan tam 100 sene önce 23 Nisan 1920 tarihinde Millet Meclisimiz açılarak İstiklal Harbi tek elden yürütülmüş ve  işgal altındaki topraklarımız yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur." dedi.

 

"İNŞALLAH EN AZ HASARLA ATLATACAĞIZ"

 

"İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin en somut tecellisidir." diyen Vali Aziz Yıldırım, "Milletimiz, İstiklal Harbi Döneminde iradesini göstererek, ortak duygu, ortak düşünce ve kader birliği yaparak zilleti ve esareti kabul etmemiş ve bağımsız, demokratik Türkiye’nin temelleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde atılmıştır. Bizler de,koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde tarihimizden aldığımız ilhamla, birlik ve beraberliğimizle bu süreci inşallah en az hasarla atlatacağız. Yeter ki bu süreçte müsterih olup, sabredip koronavirüs tedbirlerine uyalım." ifadelerini kullandı.  

 

"EGEMENLİĞİMİZİN TEMİNATISINIZ"

 

Vali Yıldırım, mesajında son olarak şu ifadelere yer verdi; "Sevgili çocuklar, ne mutlu ki sizlere milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Sizler, bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 100. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum."

 

Haber / Buse SERİN