112 Acil Servis, insanlar için hayati öneme sahip

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (ÇOSB) 112 Acil Servis İstasyonunun 2'ye çıkarıldığını belirten ÇOSB yetkilileri 112 Acil Servis sağlık hizmetinin, insanlar için hayati öneme sahi

GÜNDEM 17.04.2020 14:13:00 0
112 Acil Servis, insanlar için hayati öneme sahip

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ikinci 112 İstasyonu da hizmete başladı. 

 

İKİNCİ İSTASYON HİZMETE BAŞLADI

7/24 ambulans hizmetinin olduğu ÇOSB’de, Acil Servis Hizmet İstasyonunun 2’ye çıkartılması memnuniyetle karşılayan sanayiciler, ÇOSB yönetim kampüsü içerisindeki Ticaret Bloklarında bir alanı 112’ye tahsis eden ÇOSB Yönetimine teşekkür etti. 

 

OLAYA ULAŞIM SÜRESİ ÇOK ÖNEMLİ

ÇOSB’nin yalnızca bir organize sanayi bölgesi olmadığını, kamusal hizmetler başta olmak üzere üzerlerine düşen her alanda sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket ettiklerini ifade eden ÇOSB yöneticileri de “112 Acil Servis sağlık hizmeti, insanlar için hayati öneme sahip. 112 ambulans çağrı sisteminin en önemli performans göstergesi olaya ulaşım süresidir. Bu süre doğal olarak 112 istasyonlarının konumu ile sıkı bir ilişki içerisindedir. Olaya ulaşıldığında yeterli sağlık hizmetinin verildiği varsayıldığında, ne kadar kısa müdahale süresi o kadar kaliteli hizmet sonucuna ulaşabiliriz” dedi. 

 

“ÖNLEMLERİMİZİ SÜREKLİ ALIYORUZ”

ÇOSB yöneticileri 80 bine yakın çalışanın bulunduğu OSB'de yaşanabilecek olası, insan yaşamını tehdit eden sağlık sorunu, iş ve trafik kazaları, yangınlar, depremler gibi birçok acil duruma karşı önlemlerini sürekli olarak aldıklarını belirtti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU