Patlayan televizyon evi kül etti

Malkara'da televizyonun patlaması sonucu çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangın, Sağlamtaş Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde 3 katlı bir apartmanın en üst katında Süleyman Cambaz'a ait evde

GÜNDEM 17.04.2020 14:11:00 0
Patlayan televizyon evi kül etti


Süleyman Cambaz eşiyle birlikte oturma odasında oturduğu sırada diğer arka odada masa üzerinde bulunan televizyondanedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlama meydana geldi. Patlama sesini duyup koşarak odaya gelen Süleyman Cambaz, televizyonun ve çevresindeki eşyaların yandığını görünce eşiyle birlikte evden kaçıp kendini dışarı attı. Cambaz’ın yardımına koşan komşuları, hem alevlere müdahale etti hem de itfaiyeye haber verdi. Olay yerine 4 itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Yangının tüplü televizyonun patlaması sonucu meydana geldiği kaydedilirken, yangında ev kullanılmaz hale geldi.

 

‘BOM DİYE SES DUYDUM, ALEVLER BİRDEN ODAYI SARDI’

Odadan patlama sesi duyduğunu ve odanın alev alev yandığını söyleyen Kapı komşusu Asil Yılmaz Akçay, “Evlerimiz bitişik benim komşum olur. Ben aşağıda bahçemde kazıyordum. Kazarken birden bom diye bir ses çıktı. Benim bulunduğum yer ile ev arası yaklaşık 60 metre kadardı. Sesi duyup yaklaşık 60 metre gelene kadar alevler parlayıp odayı evi sardı. Ben hemen komşu komşu yanıyorsun diye bağırdım. Komşum evin yanıyor diye bağırdım. Sonra hemen benim çocuğa seslenip itfaiyeyi, 110’u aramasını söyledim. Biz de komşular olarak müdahale ettik. Mahallede bulunan itfaiyeyi aldık geldik. Biraz önlem almaya çalıştık. Sonra diğer itfaiyeyeler geldi.” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN