Yüksel: Eller temiz, alışveriş güvenli olacak

Süleymanpaşa Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak bir arada olduğu semt pazarlarında aldığı önlemler kapsamında pazar girişlerine dezenfekte üniteleri yerleştirdi. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel,

GÜNDEM 17.04.2020 11:29:00 0
Yüksel: Eller temiz, alışveriş güvenli olacak


Süleymanpaşa'da her hafta kurulan semt pazarlarının girişlerine Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan dezenfekte ünitelerinin kurulduğunu kaydeden Yüksel, "Pazar alışverişine gelen vatandaşlar, ellerini dezenfekte ünitelerinde arındırarak alışverişlerini gerçekleştirebilecek." dedi. 

 

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ALIŞVERİŞ YAPABİLECEKLER"

Yüksel; pazar, market, toplu taşıma gibi kalabalık alanlara maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin  vatandaşların ve esnafın maskesiz bir şekilde pazarda bulunmalarını önlemeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Pazarlarda sadece temel ihtiyaç ve gıda ürünlerinin satışına izin verildiğini, tezgahlarında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yerleştirildiği belirten Yüksel, "Tüm bu tedbirlere ek olarak; pazar girişlerine yerleştirilen dezenfekte üniteleri ile vatandaşlar salgın riskine karşı en üst düzey koruma tedbirleri eşliğinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekler." dedi.  

 

"HAYATİ ÖNEM TAŞIDIĞINI UNUTMAYALIM"

Yüksel, "Süleymanpaşa Belediyesi olarak, kendi atölyelerimizde hazırladığımız el dezenfekte ünitelerimizi, bugün itibariyle semt pazarlarımızın girişlerine kurmaya başladık. Siz değerli vatandaşlarımızdan, kişisel ve toplum sağlığımızı korumak adına, bu noktalarda ellerinizi dezenfekte etmenizi önemle rica ediyoruz. Salgınla mücadelede, kişisel hijyenin hayati önem taşıdığını unutmayalım.” diye konuştu.

 

Haber / Buse SERİN