Malkara'da sokak hayvanları beslendi

İçişleri Bakanlığı'nın sokak hayvanlarına yönelik beslenme ve bakımlarıyla ilgili genelgesinin ardından Malkara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından sokak hayvanlarına yem bÄ

GÜNDEM 16.04.2020 20:41:00 0
Malkara


 

 

Malkara genelinde yapılan uygulamada ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Veteriner hekimleri Ferhat Sinan Yılmaz ve Ozan Bulut tarafından yiyecek bulmakta zorlanabilecek olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için belirli noktalara yem bırakıldı ve sokak hayvanlarının su durumları kontrol edildi. 

 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK

 

Malkara ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Malkara Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından park ve bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli mama, yem ve yiyecek bırakılarak hayvanların yaşam alanları devamlı kontrol edilecektir. Koronavirüs salgını sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği, sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı görülmüş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Sokak hayvanlarının beslenmesi için gerekli mama ihtiyacı Ünal Peynircilik tarafından karşılanmıştır.” dedi. Yetkililer, sokak hayvanları için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

Haber / Murat YAYIN