23 Nisan dijital ortamda kutlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2020 yılını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı olarak ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını

GÜNDEM 13.04.2020 17:14:00 0
23 Nisan dijital ortamda kutlanacak

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "2016 yılından bu yana her yıl belirli bir tema belirliyoruz. 2016 yılını “Kadın Yılı”, 2017 yılını “Bisiklet Yılı”, 2018 yılını “İnovasyon ve Tasarım Yılı” ve 2019 yılını “Atatürk’ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı” ilan etmiştik. Bu doğrultuda aldığımız kararla, çocuklara misyonlarını hatırlatmak, bugünün çocukları yarının büyüklerine, çağdaş değerler ile üzerine düşenin en iyisini yapma gayreti ve azminin farkındalığını yaratmak amacıyla 2020 yılını “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı” ilan ettik." ifadelerini kullandı. 

 

"ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ IŞIĞINDA HAREKET ETTİK"

Gerenli, "Lüleburgaz Belediye Meclisi 12.04.2019 tarihinde aldığı kararla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” sözleri ışığında hareket etti." dedi. 

 

"ÜÇ GÜN SÜRECEK"

Lüleburgaz Belediyesi bünyesinde oluşturulan koordinasyon ekibinin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinliklerini dijital ortamda kutlamak için hazırlıklara başladığını kaydeden Gerenli, "20 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan kutlama programı, 23 Nisan Perşembe günü akşamına kadar devam edecek. Üç gün sürecek ve dijital ortamda gerçekleştirilecek 23 Nisan kutlamalarında, canlı yayınlanacak kukla gösterisinden, çeşitli çocuk gelişim atölyelerine kadar, çocuk operasından resim yarışmasına kadar birçok alanda sürpriz programlar çocuklar için  hazırlanıyor." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE