'Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması için çalışıyoruz'

Raportörü olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Kurulu'nun video konferans ile gerçekleştirdiği toplantıya katılan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilı

GÜNDEM 13.04.2020 17:11:00 0

 

Mesleki eğitimin öneminin farkında olduklarını kaydeden Ilık “Bu alandaki çalışmaları geliştirmek adına TOBB Mesleki Eğitim Kurulu’nda Raportör olarak görev alıyor mesleki eğitimin ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için çaba gösteriyorum” dedi. 

 

“PİLOT OKUL PROJESİNİ BAŞLATTIK”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ile 81 ilde 81 Pilot Okul Projesi’ni başlattıklarını kaydeden Ilık “Bu proje ile mesleki eğitim ve reel sektörü birbirine entegre edecek adımı attık. İl il yapılacak çalışmalar ile her ilin ihtiyacına göre müfredatlar geliştirilecek ve ildeki firmaların nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak. Meslek Liseleri’nin müfredatlarının oluşturulmasında ilgili kamu kurumlarımız ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte hareket ediyoruz” dedi. 

 

“STAJ OLANAKLARININ GELİŞTİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Mesleki öğrenim gören öğrencilerin staj olanaklarının geliştirilmesini de çok önemsediklerini dile getiren Ilık “Okullarda aldıkları teorik ve pratik eğitimi gerçek işletme ortamında deneyimlemeleri öğrenim süreçlerinin önemli bir parçası. Bunları da arttırmamız gerekiyor. Bu konuya da yeni müfredatta ve üniversite ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda öncelik veriyoruz. Tüm dünyanın ve ülkemizin Korona Virüsü ile mücadele ettiği bu süreçte meslek liselerinin önemi bir kez daha iyi anlaşıldı. Antibakteriyel Dezenfektan ve Ağız Maskeleri’nin üretimi ve dağıtımı konusunda her zamanki gibi bazı kendini bilmez kişi ve kişiler fırsatçılığını gösterip, yine ortaya çıktılar. Bu fırsatçılara en güzel cevabı, yıllardır sesini duyurmaya çalıştığımız Meslek Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitimi Merkezleri Ağız Maskeleri dikerek bulundukları bölgeye dağıtımlarını sürdürüp ülkelerinin bu zor zamanında yanında olduklarını göstermişlerdir. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemizde mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hükümetimiz, meslek örgütlerimiz, yerel kamu kurumlarımız pek çok program yürütüyor. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu programların ilimizde uygulanması noktasında sorumluluk üstleniyoruz” dedi.

Haber / Yener AKBABA