Yasağı çiğneyenlere ceza yağdı

Hafta sonu Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak'ta 48 saat süreyle uygulanan sokağa çıkma yasağını

GÜNDEM 13.04.2020 16:56:00 0
Yasağı çiğneyenlere ceza yağdı

 

 

Yasağın uygulandığı süre boyunca kendi sorumluluk sahasında denetim yapan Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 48 saat boyunca sokağa çıkma yasağında kuralları çiğneyen 30 kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi uyarınca kişi başı 392 TL olmak üzere toplam 11 bin 760 TL idari para cezası uyguladı. 

 

YASAĞI ÇİĞNEYEN 24 BİN 88 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

İçişleri Bakanlığı da koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde 48 saat boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir" denildi.

 

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Sokağa çıkma yasağı uygulanan illerimizde bulunan 63 milyon 640 bin vatandaşımızın neredeyse tamamına yakını alınan karara evlerinde kalarak yüksek bir oranda uyum göstermişlerdir. Vatandaşlarımıza göstermiş olduğu bu duyarlı davranıştan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kovid 19 ile salgını ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda uygulamaya konulan diğer tedbirler ile birlikte 31 ilimizdeki şehir giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan yaşadığımız pandemi süreci sona erene ve hayatın normal akışına dönünceye kadar zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Kovid 19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Hep birlikte başaracağız” denildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU