Vali Yıldırım, Çerkezköy'deki sağlıkçılara sahip çıktı

Ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs pandemisine karşı özverili bir şekilde görev yapan ve bu süreçte evlerine gidemeyerek Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak tarafından belirlenen yu

GÜNDEM 10.04.2020 17:44:00 0
Vali Yıldırım, Çerkezköy

 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, sağlıkçıların kaldığı yurtta su pompası arızasından dolayı sıkıntı yaşandığını, bu problemin çözüme kavuştuğunu belirtti. Sağlıkçılara sıcak yemek de hazırlatmaya başladıklarını ifade eden Vali Yıldırım, “Her dakika sahadayım ve Pandemi Kurulu’nun aldığı kararları yerinde denetliyorum” dedi. Tekirdağ’ın gerek İstanbul gibi bir metropole yakın olması gerekse yazlık evlerin fazla olması nedeniyle yaşanacak göçten etkileneceğinden tereddüt ettiklerini, ancak gelen vatandaşların duyarlı davranarak koronavirüse karşı gerekli önlemi alıp evlerinde kaldıklarını söyleyen Yıldırım, Tekirdağ halkının gerekli hassasiyeti göstermesi dolayısıyla Tekirdağ’ın pandemi grafiğinin diğer illerden çok daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

 

“TEKİRDAĞLILAR TEDBİRİ ELDEN BIRAKMASIN”

 

Alınan her tedbire halkın neredeyse tamamının uyduğunu kaydeden Yıldırım, “Bugün gelinen noktada Tekirdağ’ımız beklenenin çok altında bir tabloyla bu illetten kurtulacak. Tekirdağ halkı kesinlikle korkmasın ancak tedbiri de asla elden bırakmasın” dedi. Tekirdağ valisi olarak geç saatlere kadar çalıştığını söyleyen Vali Yıldırım, sosyal mesafe kuralına uymak için makam otomobili ile değil minibüs ile yolculuk yaptığını söyledi.

 

“7/24 GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

 

Çerkezköy’deki sağlıkçıların sorunlarının gündeme gelmesinin ardından sağlıkçıların kaldığı yurt binasına giderek tutanak tuttuklarını söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Biz gidene kadar söz konusu problemlerin tamamen ortadan kalktığını gördük. Sağlıkçılarımıza sıcak yemek desteği de sağladık. 7/24 görevimizin başındayız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ