450 bin mevsimlik çiçek tohumu ekildi

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 450 bin mevsimlik çiçek tohumu ekti. Bu sıkıntılı günlerin geride kalacağını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Ektiğimiz

GÜNDEM 7.04.2020 15:08:00 0
450 bin mevsimlik çiçek tohumu ekildi

 

 

Bir taraftan koronavirüs salgınına karşı mücadele eden Edirne Belediyesi, bir taraftan da bahar hazırlıklarını sürdürüyor. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, peyzaj ve ıslah çalışmalarında kullanılması için 450 bin mevsimlik çiçek tohumu ekti. 

 

PARK VE BAHÇELERDE KULLANILACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait seralara karagöz (tagates patulo durango), portakal, limon (tagates erecta taishan) türlerinde tohumları ekildiğini belirterek, tohumu ekilen çiçeklerin kent merkezinde Edirne Belediyesi'ne ait park ve bahçelerde kullanılacağını söyledi.

 

“BU ZOR GÜNLER GERİDE KALACAK”

Başkan Gürkan, ilkbahar ve yaz aylarında başlayacak olan peyzaj ve ıslah çalışmalarında kullanılacak olan çiçeklerle şehrin daha canlı ve daha renkli bir görünüme kavuşacağını ifade ederek “Hiç kuşkusuz ki yaşadığımız bu zor günler geride kalacak. Dostlarımızla sevdiklerimizle baharın o muhteşem kokusunda; o muhteşem renklerinin arasında yine bir araya geleceğiz. Biz elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

Haber / Yener AKBABA