Sokak hayvanları için mama ve su bırakıyorlar

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yeni bir genelge daha gönderdi. Bakanlık, sokak hayvanlarına düzenli olarak mama

GÜNDEM 6.04.2020 18:22:00 0
Sokak hayvanları için mama ve su bırakıyorlar

 

Sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek, içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı ifade edilen genelgede, vali/kaymakamlıklar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

 

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi de, sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye bünyesindeki atıl su borularından yemlik ve su kapları yaptırılarak ilçedeki park ve bahçelere yerleştirildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, koronavirüs ile mücadeleyi yoğun bir şekilde sürdürürken, sokaklardaki hayvanları da unutmadıklarını belirtti. Vatandaşların ‘Evde kal' çağrısı ile birlikte evlerinden kalmalarıyla boşalan sokaklarda, sokak hayvanlarının besin ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiğini kaydeden Akay, "Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, hayvan dostlarımızı unutmamalıyız” dedi.

 

SOKAK HAYVANLARINI BESLİYORLAR

 

Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak koronavirüs salgını süresinde sokak hayvanlarını beslemeye devam ettiklerini belirten Veteriner İşleri Müdürü Nevzat Kumru da, bu süreçte barınak ve sokak hayvanlarına da ayrı önem verdiklerini ifade etti. Kumru, Veliköy, Kızılpınar, Tepe Piknik alanı girişi, İstasyon Mahallesi Alper Sokak, Kapalı Otopark üstü ve Ambardere mevkiinde olmak üzere 6 farklı noktadaki beslenme noktalarına haftanın 3 günü Çerkezköy Belediyesi olarak sokak hayvanları için mama ve su koyduklarını belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU