Toplu ulaşım 15 gün durduruldu

Tekirdağ İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulu ''Şehir içi Giriş Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması'' konusunda kararlar almak üzere Cuma günü saat 23.00'da Tekirdağ ValiliÄ?

GÜNDEM 5.04.2020 15:38:00 0
Toplu ulaşım 15 gün durduruldu

 

 

Cuma gecesi saat 24:00 itibariyle Tekirdağ’ın komşu illeriyle olan bütün karayolu bağlantı noktalarında Emniyet ve Jandarma ekipleri, deniz sınırları çıkış ve yaklaşma sularında Sahil Güvenlik ve gerektiğinde Deniz Polisi ekipleri tarafından valilik ve ilçe kaymakamlıklarının yetkili kurumlarınca istisna olarak belirlenmiş ve izin verilmiş araçlar hariç diğer tüm araçların giriş çıkışlarının durdurulmasına karar verilirken, Tekirdağ sınırlarında kara, hava, deniz ve demiryolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç, özel deniz araçları, özel hava araçları ve yaya vb. dahil) yapılacak tüm giriş/çıkışların 3 Nisan Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

 

15 GÜN BOYUNCA İKAMET YERLERİNDE KALACAKLAR 

 

Alınan kararlara göre Tekirdağ’da yaşayan/bulunan tüm vatandaşlar 15 günlük süre boyunca ikamet yerlerinde kalacak. Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları giriş/çıkış yapabilecek. Yurt içinde ticari yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların giriş-çıkış yasağı getirilen Tekirdağ’dan transit şekilde geçişlerine müsaade edilecek. Bu şekilde transit geçişlerine izin verilen ticari yük taşıyıcıları Tekirdağ’da zorunlu dinlenme molaları/süreleri hariç hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapmayacak. 

YAZILI İZİN İLE GİRİŞ ÇIKIŞ YAPABİLECEKLER

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile giriş/çıkış yapabilecek. Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahipleri, ikamet ve işyerlerinin Tekirdağ’dan farklı illerde bulunması durumu, iller arasındaki giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi vb.) belgeleri ibraz etmek şartı ve mülki idare amirlerinin yazılı izni ile yapılabilecek. Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle giriş/çıkış yapabilecek. 

 

15 GÜN SÜRE İLE DURDURULDU

Tekirdağ genelinde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 3 Nisan saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklandı. Tekirdağ il genelinde 3 Nisan Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 gün süre ile şehir içi hareketliliğinin en aza indirilmesi için alınması gereken ilave tedbirler alındı. Doktor raporu ile tedavi amaçlı seyahat etmek zorunda olanlar, 1. derecede yakını vefat edenler, 1. derecede ağır hastası olanlar, üretim yapan iş yerlerinde 20-65 yaş arası çalışanlar, tarımsal amaçlı üretim, ticaret ve faaliyet yapanlar hariç olmak üzere toplu taşıma araçlarında; mahallelerden (eski belde ve köyler) ilçe merkezlerine, mahalleler arası ( eski belde ve köyler) , ilçeler arası, ilçeden komşu il/ ilçesi arası, il merkezinden ilçelere yapılacak olan toplu ulaşım pazar alışverişinin olduğu günler haricinde 15 gün süreyle durduruldu. 

 

MASKE TAKMAK ZORUNLU

İlçelerde pazar yeri, market ve toplu olarak veya bireysel çalışılan işyerleri ile toplu taşıma araçlarına vatandaşlar ve çalışanlar maske ile girecekler. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar, iş yerlerinde tezgahtarlar, toplu taşıma araçlarında şoförler için de geçerli olacak. İlçelerde meydanlarda, sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek. Yan yana yürüyen vatandaşların ise yine sosyal mesafeyi (2 metre/ 3 adım) gözeterek yürümelerine dikkat edilecek. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU