Sosyal yardım ödemeleri evlerde yapılıyor

PTT'nin, yardım dağıtımında yaşanan yoğunluk nedeniyle şubelerini kapatma kararından sonra sosyal yardım ödemeleri, evlerde yapılıyor. Sosyal yardım ödemeleri nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri

GÜNDEM 3.04.2020 15:05:00 0
Sosyal yardım ödemeleri evlerde yapılıyor

 

PTT, 3 Nisan’dan itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı ve sürekli yoğunluk yaşanan iş yerlerine ilişkin kapatma kararı alındığını duyurdu. 

 

ŞUBELERİ KAPATMA KARARI ALDI

 

PTT’den yapılan açıklamada “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz müşterilerimizin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 3 Nisan tarihinden itibaren; sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık” denildi.

 

ÖDEMELER EVLERDE YAPILACAK

 

Bu süreçte sosyal yardım ödemeleriniz, PTT dağıtıcıları tarafından İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlerde yapılacağı ifade edilen açıklamada “Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

HAFTA SONU DA HİZMET VERECEK

 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri yoğunluk yaşanan ve vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı PTT Çerkezköy Şubesi de alınan tedbirler kapsamında kapatıldı. Çerkezköy’de yaklaşık bin 600 kişiye sosyal yardım ödemesi yapılacağını belirten Çerkezköy PTT Şubesi yetkilileri “İlk 2 gün yaklaşık 200 kişiye ödeme yapıldı. Bugünden itibaren de şubemiz kapalı. Yardım ödemeleri evlerde yapıyoruz. 1 şoför, 1 emniyet mensubu ve 11 PTT çalışanı evlere giderek vatandaşlara ödemelerini evde yapıyor. 10 tane aracımız ve 10 ekibimizle hizmet veriyoruz” dedi. Yetkililer, Çerkezköy’de vatandaşlara sosyal yardım ödemelerinin yapılması için hafta sonu da hizmet vereceklerini belirtti. 

 

ŞUBEYE GELENLER EVLERİNE YÖNLENDİRİLDİ

 

Şubenin kapatıldığından haberi olmayan ve sosyal yardım parasını almak için Çerkezköy PTT Şubesi’ne giden vatandaşlar da, PTT görevlileri tarafından ödemelerin evlerde yapılacağı söylenerek evlerine yönlendirildi.  

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU