Sarıkurt: Asılsız beyanlar ve yalan haberlere inanmayın

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelge ile koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında belediyelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılac

GÜNDEM 27.03.2020 15:50:00 0
Sarıkurt: Asılsız beyanlar ve yalan haberlere inanmayın

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge gönderildi. Ek genelge ile tüm belediyelerin Nisan, Mayıs ve Haziran toplantılarının ertelenmesini istedi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüse karşı önlemlerin artırıldığını ve ek önlemler konusunda yeni kararlar alındığını ifade ederek, "İçişleri Bakanlığımız tarafında 81İl Valiliğine ek bir genelge gönderildi. Genelge ile valilikler ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istendi." dedi.

 

"TOPLANTILAR ERTELENDİ"

Genelge kapsamında başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin çalışmalarına yönelik alınan tedbirler şu şekilde sıralandı: Valilik ve kaymakamlıklarca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanmalı. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirleri alınarak izin verilecek." dedi.

 

"HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Sarıkurt, "Çorlu Belediyesi olarak İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge kapsamında Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarını erteleme kararı aldık. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu kapsamda aldığımız tedbirleri uygulamaya devam edeceğiz. Umarım en kısa süre içerisinde bu salgın sona erer ve hayatımız normale döner. Burada hepimize görevler düşüyor. Öncelikle kurallara mutlak surette uyalım, uymayanları uyaralım. Devletimizin ve Belediyemizin yaptığı açıklamalara riayet edelim ve destek olalım. Asılsız beyanlar ve yalan haberlere inanmayın. Devlet kurumlarımızın ve bizlerin yaptığı açıklamaların dışındaki hiç bir açıklamaya ve ifadeye destek vermeyelim. Geçmişte yaşanan sorunların üstesinden gelmeyi nasıl başardıysak bugün de başaran bizler olacağız. Bu salgından ülke olarak kurtulacağımıza inanıyorum. Ve bunu hep birlikte başaracağız." dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ