Süleymanpaşa Belediyesi maske üretiyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Kaymakamlığı ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde maske üretimine başladı.

GÜNDEM 26.03.2020 18:08:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi maske üretiyor

 

Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla ile birlikte Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi’nde kurulan Maske Üretim Merkezi’ni ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, çalışmaları inceledi.

 

“3 KATLI, SAĞLIKLI MASKELER ÜRETECEĞİZ”

Korona virüsüne karşı önlem almak için maske üretimi yaptıklarını kaydeden Başkan Yüksel, “Piyasada çok maske var. Hijyenik olmayan sağlıksız maskeler de satılıyor. Daha da sıkıntılı tarafı evet alalım dediğinizde malzeme bulamıyorsunuz. Biz de en iyisi maskeleri kendimiz imal edelim dedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile prototip çalışmamızı yaptık. İlgili arkadaşlarımız ve hocalarımız ile birlikte bugün itibari ile çalışmaya başladık. Allah nasip ederse 3 katlı sağlıklı maskeler üreteceğiz. Bu akşam itibari ile standardı oturtup talebe cevap verebilecek şekilde imalatı hızlandıracağız” dedi.

 

“MASKELER HASTA VATANDAŞLAR İÇİNDİR”

Maskelerin hasta olan vatandaşlar için olduğunu kaydeden Yüksel “Sağlıklı olan vatandaşlarımız için değil. Hasta olan vatandaşlarımızın hastalığını dışarı yaymaması için kullanılmalıdır. Biz bunu hem dışarıda sürekli çalışmak zorunda olan personelimize hem de hastanelerimizde görev yapan görevlilerimiz için planladık. İhtiyaç fazla olursa vatandaşlarımıza da bunları verebiliriz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA