Pek çok firma seferlerini iptal etti

Çin'de ortaya çıkan ve ülkemizde de 44 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaları da etkiledi. Çerkezköyâ€

GÜNDEM 25.03.2020 15:46:00 0
Pek çok firma seferlerini iptal etti

 

 

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası ve şehir içi yolcu taşımacılığında ek önlemler aldı. Alınan önlemler kapsamında il, ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları (şehirler arası yolcu otobüsleri dahil) araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul etmeye başladı. Araç içindeki yolcuların oturma şekli de yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenmeye başlandı. 

 

PEK ÇOK FİRMA SEFERLERİNE ARA VERDİ

 

Çerkezköy’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bazı firmalar, Çerkezköy Otogarı’ndaki yazıhanelerini kapatarak bir süre faaliyetlerine ara verirken, sadece Kale Seyahat firması seferlerine devam ediyor. Kale Seyahat Firması yetkilisi Bekir Bağcı, ulaşım firmaları olarak koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiklerini, yolcuların mağdur olmaması için seferleri sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. 

 

SADECE ESENLER’E SEFERLER DEVAM EDİYOR

 

Sosyal mesafeyi korumak için sadece cam kenarlarına bilet kestiklerini, araçlarda yolcu sayısını yüzde 50 azalttıklarını kaydeden Bağcı, “Kale Seyahat olarak sadece İstanbul Esenler Otogar’a seferlerimiz devam ediyor. Ankara, İzmir, Aydın, Nazilli, Bursa, Denizli, Çanakkale, Zonguldak, Kayseri, Kırıkkale gibi uzak yol seferlerimizi iptal ettik” dedi. Saat başı İstanbul Esenler’e araç kaldırdıklarını kaydeden Bağcı, araçların içerisinde tüm önlemleri aldıklarını, yolculara maske dağıttıklarını ifade etti. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik hastaların evden çıkmalarına kısıtlama getirildiğini anımsatan Bağcı, 65 yaş üstü vatandaşlara bilet satışı yapmadıklarını ifade etti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU