Vefa Sosyal Destek Grubu sahada

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da oluşturulan 65 yaÅ

GÜNDEM 23.03.2020 16:34:00 0
Vefa Sosyal Destek Grubu sahada

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kapaklı’da da kaymakamlık bünyesinde 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. 

 

“VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR”

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların mağdur olmaması için oluşturulan destek grubu, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Kapaklı’da kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen vatandaşların 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde, yetkilendirilen kamu görevlisi, ekipler ve araç ilgili adreslere yönlendiriliyor. Yardım hatlarını arayanların ilaç, gıda alışverişi ve maaş çekme gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Pansuman ihtiyacı olan vatandaşların pansumanları da 112 ekipleri tarafından evlerinde yapılıyor.

 

“YALNIZ BIRAKMIYORLAR”

 

Konuyla ilgili Kapaklı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada “65 yaş ve üstü yaşlılar ve kronik hastalar için alınan sokağa çıkma yasağının ardından ilçemizde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek üzere evlerinde ziyaret ediyor ve onları yalnız bırakmıyorlar. Vefa Sosyal Destek Grubumuza ikametten ayrılma kısıtlaması olan vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaralarını arayarak ulaşabilir” denildi. 

 

ÇERKEZKÖY’DE DE KURULDU

Çerkezköy’de de Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Enver Demirel ve Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca’nın yer aldığı Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU