Minikler evde eğitime başladı 

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitime uzaktan eğitim ile başladı. Öğretmenler, velilerle sosyal medya aracılığıyla iletişime geçerek mini

GÜNDEM 23.03.2020 14:54:00 0
Minikler evde eğitime başladı 

 

3-6 yaş arası 50 çocuğun Montessori (yaparak öğrenmeye dayalı eğitim modeli) yöntemi ile eğitim aldığı Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi, koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar sonrası geçtiğimiz hafta eğitim faaliyetlerine ara vermişti. Dün itibariyle uzaktan eğitim sistemi ile yeniden eğitim öğretime başlanmasının ardından, Çocuk Akademisi de öğrencileri ile iletişime geçerek uzaktan eğitim uygulamasını başlattı.

 

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ TAKİP EDİLİYOR

 

Velilere ilk etapta bir haftalık program gönderen öğretmenler, öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine evlerinde devam etmesini sağlayarak salgın nedeniyle ara verilen eğitim çalışmalarının aksamasının önüne geçiyor. Öğretmenler, öğrenciler için çeşitli ödevler ve projeler vererek video ve fotoğraf ile geri dönüşler alarak çocukların gelişimlerini takip ediyor. Ev ve mutfak işlerinde çocuklara küçük sorumluluklar verilmesi, kek, kurabiye yapımı, neşeli kahvaltı tabakları hazırlama, pamukta fasulye yetiştirme gibi aktivitelerle minik öğrenciler eğitimlerini ev ortamında sürdürüyor.

 

GEREKLİ TEDBİRLER VELİLERLE PAYLAŞILIYOR

 

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi'nden yapılan açıklamada, "Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen eğitime uzaktan eğitim yaklaşımı ile devam ediyoruz. Öğretmenlerimiz, velilerimizle sosyal medya aracılığıyla iletişime geçerek minik öğrencilere çeşitli aktiviteler ve projeler veriyor, çocukların eğitimini uzaktan takip etmeyi sürdürüyor. Öte yandan, velilerle sürekli iletişim halinde olan Çocuk Akademisi eğitmenlerimiz, salgının çocuklar üzerinde olumsuz psikolojik etkilere neden olmaması için de gerekli tedbirleri velilerle paylaşarak çocukların ruh sağlıklarını koruyucu çalışmalar yapıyor." ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / Ruşa ELMA