Pazarlarda maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı 

Ergene Belediyesi tarafından hafta sonu Pınarbaşı ve Sağlık Mahallesi'nde kurulan semt pazarlarında vatandaşlara ve pazarcı esnafına maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı.

GÜNDEM 23.03.2020 12:44:00 0
Pazarlarda maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı 

 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak sınıflandırılan ve ülkemizde de görülen koronavirüsüne karşı tüm dünyada olduğu gibi Ergene'de de önlemler alınıyor. Bu kapsamda Ergene Belediyesi tarafından önceki günlerde Yeşiltepe ve Velimeşe Mahalleleri'nde kurulan semt pazarlarında, hafta sonu da Pınarbaşı ve Sağlık Mahallesi'nde kurulan semt pazarlarında vatandaşlara maske, eldiven, dezenfektan ve virüse karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

 

DİĞER MAHALLELERDE DE DAĞITILACAK

 

Sağlık Mahallesi'ndeki maske, eldiven, dezenfektan ve broşür dağıtımına katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, pazarcı esnafını maskesiz ve eldivensiz satış yapmamaları konusunda uyarırken vatandaşlara da maske, eldiven ve dezenfektan dağıttı. Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak ilçemizde önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Camilerde, parklarda, okullarda, otobüs duraklarında, çöp konteynerlerimiz ile cadde ve sokaklarımızda ekiplerimizin dezenfektan çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Koronavirüsü ile mücadelede vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kurallara ve kişisel hijyene dikkat etmesi gerekir. Bizlerde vatandaşlarımızın sağlığını önemseyerek bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan maske, eldiven ve dezenfektan dağıtarak virüse karşı tedbir almaları gerektiğini belirterek kendilerini bilinçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Yüksel, Ergene’deki diğer mahallelerde de önümüzde ki günlerde vatandaşlara maske, eldiven ve dezenfektan dağıtacaklarını belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ