Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri durduruldu

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin Cumartesi günü saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulmasına karar verdi. Çerkez

GÜNDEM 23.03.2020 16:22:00 0
Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri durduruldu

 

 

 

Koronanirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için tedbir almaya devam eden İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonunda 81 il valiliğine 'koronavirüs tedbirleri' konulu ek bir genelge daha gönderdi.

 

BAKANLIK EK GENELGE GÖNDERDİ

 

Nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin de faaliyetleri durduruldu. 

 

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile vatandaşların bir arada bulunmaları ve yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle berber, güzellik salonu-merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin faaliyetleri Cumartesi günü saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu. Söz konusu iş yerlerinin, koronavirüs salgınının yayılımını artırmada risk teşkil ettiğine dikkat çekildi. Bakanlık, tedbirlere ilişkin vali ve kaymakamlar tarafından il ve ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması-uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU