"Dezenfeksiyon çalışmalarını 3 haftaya tekrarlayacağız"

Edirne Belediyesi, 10 Mart'ta başlattığı dezenfekte çalışmaları kapsamında kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi'ni özel solüsyonlarla dezenfekte etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğru

GÜNDEM 19.03.2020 13:56:00 0
"Dezenfeksiyon çalışmalarını 3 haftaya tekrarlayacağız"

 

 

Yapılan tüm duyurulara rağmen vatandaşların özellikle Saraçlar Caddesi’ndeki banklarda toplanması üzerine caddedeki banklar ile tüm parklarda bulunan banklar geçici süreliğine ekipler tarafından kaldırıldı. 

 

DİĞER KURUMLARA MALZEME DESTEĞİ VERİLİYOR

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla koronavirüsü ülkemizde görülmeden önce 10 Mart'ta taksiler, taksi durakları, minibüslerle başlayan dezenfekte çalışmaları kapsamında ibadethaneler, okullar, otogar, mültecilerin bulunduğu Karaağaç Mahallesi, pazarlar gibi halkın en çok kullandığı, toplu yaşam alanları dezenfekte edildi.  Edirne Belediyesi, dezenfekte için malzeme sıkıntısı yaşanmazken, belediye ihtiyaç halinde diğer kurumlara da bu konuda destek veriyor.

 

"EDİRNE HALKI İÇİN BİZ DIŞARIDAYIZ"

 

Kent merkezinde bulunan Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri, geçici bir süre kullanıma kapatıldı. Edirne Belediyesi Halk Sağlığı Birimi’nin çalışmalarına devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Ekiplerimiz 7-24, uykusuz kalarak çalışıyorlar. Her şey halkımızın sağlığı için. Yapılan tüm dezenfektan çalışmaları 3 hafta sonrasında tekrarlayacağız. Edirne Halkı için biz dışarıdayız, çalışıyoruz. Halkımızdan isteğimiz evlerinde kalmaları ve ellerini sık sık yıkamaları. ‘Evinde Kal’. Hep birlikte bir mücadele içerisindeyiz. Biz Edirne Halkı için çalışıyoruz. Halkımız da bizim için evlerinde kalsınlar." dedi. 

 

"LÜTFEN EVDE KALIN"

 

"Edirne Belediyesi olarak önemli işler yapıyoruz." diyen Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "Önlemimizi çok önceden aldığımız için eldiven, maske ve dezenfekten sıkıntısı yaşamıyoruz. Sevgili Edirneliler, hem kendimizin, hem şehrimizin hem de Türkiye’nin sağlığı açısından ve bu salgından ülkemizin en az hasarla çıkabilmesi için lütfen evde kalın. Lütfen evden çıkmayın. Zaman öyle bir zaman. Bunu el birliğiyle yenmemiz lazım. Esnafımıza da şunu söyleyeceğim; 10 litre suya 1 litre çamaşır suyu karıştırarak,  halkın çok dokunduğu noktaları bu şekilde dezenfekte edebilirler." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yener AKBABA