Kapaklı'da tüm okullar dezenfekte edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tedbirler doğrultusunda virüs salgını sebebiyle Kapaklı'da da okullarda ve eğitim kurumlarında dezenfekte çalışması yapıldı. Kapaklı İlçe Mil

GÜNDEM 18.03.2020 18:13:00 0
Kapaklı

 

Hem kurum olarak hem de Kapaklı Belediyesi işbirliğiyle okullarda ve eğitim kurumlarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okullar açılmadan önce yeniden ilçe genelinde toplam 40 okul ve eğitim kurumunda dezenfekte çalışması yapacaklarını söyledi. 

 

OKUL SERVİSLERİ DE DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Çocukların hijyenik bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak için tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, tüm okul servislerinin de koronavirüs ve bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfekte edildiğini ifade etti. 

 

EVDE EĞİTİM EBA’DAN TAKİP EDİLMELİ

 

23 Mart’ta başlayacak olan evde eğitimle ilgili de bilgi veren Danışmaz, evde eğitimin Eğitim Bilişlim Ağı’ndan (EBA) takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Öğretmenler MEBBİS veya e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler. Özel okullarda çalışan öğretmenler ise e-Okul şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler. Tüm öğretmenler kendi okullarındaki öğrencilerine geçici olarak şifre tanımlayabilir ve EBA’ya girmelerini sağlayabilir. Veliler ise e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabilir ve çocuklarına şifre tanımlayabilirler. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU