Belediye girişinde ateş ölçümü yapılıyor

Çorlu Belediyesi, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı önlem almaya devam ediyor. Çorlu Belediyesi çalışanlarının ve belediyeye gelen ziyaretçil

GÜNDEM 18.03.2020 18:01:00 0
Belediye girişinde ateş ölçümü yapılıyor

 

Belediye görevlileri tarafından, çalışan personelin ve belediye hizmet binasına gelen vatandaşların temassız ölçüm cihazı ile ateşi ölçülüyor. Ateşi 38 derecenin üstünde olan vatandaşlar hastanelere yönlendiriliyor. Ateş ölçümünün ardından ellerini dezenfekte eden vatandaşlar binaya giriş yapabiliyor. 

 

"RİSK ALMIYORUZ, ÖNLEM ALIYORUZ"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un, “Risk almıyoruz, önlem alıyoruz.” sözleri doğrultusunda tedbirlerini artıran Çorlu Belediyesi ekipleri, kentte ilaçlama çalışmalarına da devam ediyor. Huzurevi, mahalle muhtarlıkları ve yoğun olarak kullanılan ana cadde arterlerine kadar pek çok yer koronavirüse karşı önlem amaçlı tekrar tekrar dezenfekte ediliyor. Belediye ekiplerinin çöp konteynerlerini ve çevrelerini, semt pazarlarını, belediye hizmet binalarını, toplu taşıma duraklarını dezenfekte ederek Çorlu halkının sağlığı için çalıştığını söyleyen Başkan Sarıkurt, “Tüm dünyada yıkıcı sonuçlara sebep olan ve pek çok ülkeyi olumsuz etkisi altına alan koronavirüse karşı topyekun mücadeleye giriştik. Belediye personelimiz büyük bir özveriyle tüm kentimizde dezenfekte çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor." dedi.

 

"HASSASİYETLE YAKLAŞMALARINI RİCA EDİYORUM"

 

Başkan Sarıkurt, "Belediyemiz görevlerini yerine getirirken vatandaşlarımıza da pek çok görev düşüyor. Bizler büyük bir titizlikle bu olağanüstü durumla mücadele ederken değerli vatandaşlarımızdan tedbiri elden bırakmamalarını rica ediyoruz. Mesela belediyemize gelmeden e-belediye sistemi üzerinden vatandaşlarımız pek çok işlemlerini gerçekleştirebilirler. Belediye hizmet binamıza gelen vatandaşlarımız ise personelimiz tarafından cihazlarla ateş ölçümü yapılarak binaya kabul edilecekler. Tüm halkımızın bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşmasını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA