Adliyede koronavirüs tedbiri; duruşmalar ertelendi

Hakim ve Savcılar Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında, tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak diğer hususlar haricinde duruşma ve keşiflerin ertelenmesine karar verdi. Çerkezköy

GÜNDEM 16.03.2020 16:08:00 0
Adliyede koronavirüs tedbiri; duruşmalar ertelendi

 

Çerkezköy Adliyesi’nde de koronavirüse karşı çeşitli tedbirler alındı. Hijyen önlemleri kapsamında Çerkezköy Adliyesi ve Çerkezköy K1 Tipi Kapaklı Ceza İnfaz Kurumu binaları ile tüm birimleri dezenfekte edilirken, adliye binasında temas edilebilecek tüm alanların belirli aralıklarla her gün defalarca temizlendiği ifade edildi. Adliye binası ve cezaevinin belirli yerlerine el dezenfektanları yerleştirilirken, cezaevine girişte de ateş ölçer cihazı ile ölçüm yapılacağı kaydedildi. 

 

TALEP ETMELERİ HALİNDE EK SÜRE VERİLECEK

 

16 Mart tarihinden Mart ayı sonuna kadar vatandaşlar tarafından Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayet başvurularının alınmaya devam edeceği ifade edilirken, yürütülmekte olan tutuklu dosyalara ilişkin soruşturmalar hariç başsavcılığa ifade vermek üzere çağrılan dosya tarafların ifade için çağrılma kararlarının geri alındığı, bu tarihlerde çağrılmış olup gelmeyen dosya tarafları hakkında işlem yapılmayacağı belirtildi. Uzlaşma işlemlerinin yapılması amacıyla uzlaştırmacıya tevdi edilen dosyalar ile ilgili olarak uzlaştırmacılara talep etmeleri halinde ek süre verileceği dile getirildi. 

 

İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

 

16 Mart tarihinden Mart ayı sonuna kadar tutuklu bulunan dosyalara ilişkin duruşmalar hariç tüm duruşmalar ve keşif işlemleri ileri bir tarihe ertelendi. Verilen yeni duruşma tarihlerinin her bir mahkeme tarafından dosya taraflarına bildirileceği dile getirildi. Bu tarihler arasındaki duruşmaların evrak üzerinden yapılacağı, ara kararla yapılması gereken işlemlerin yapılabileceği ifade edildi. Avukatlar tarafından yeni dava açma ve evrak sunma işlemlerinin UYAP üzerinden yapılmasının da avukatların takdirine sunulduğu ifade edildi. Vatandaşların adli sicil kaydı için adliyeye gitmek zorunda olmadığı, adli sicil kaydının E-Devlet üzerinden alınabildiği belirtildi. 

 

HACİZ İŞLEMLERİ ERTELENECEK

 

Çerkezköy İcra Müdürlüğü tarafından yapılacak uygulama kapsamında 16 Mart tarihinden Mart ayının sonuna kadar vatandaşlara hizmet danışma bürosundan yapılacak. Avukat ile takip edilen işlemler avukat portalı üzerinden yapılacak. İhtiyati haciz gibi acil işler dışındaki haciz işlemleri avukatların talebi ile ertelenecek. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ