Malkara'da toplu alanlar dezenfekte edildi 

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran "koronavirüs" salgınına karşı Malkara Belediyesi tarafından minibüs durakları, parklar ve toplu alanlar başta olmak üzere dezenf

GÜNDEM 14.03.2020 15:05:00 0
Malkara

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, koronavirüse karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Çin'de ortaya çıkan  Koronavirüsü kısa zamanda bir çok ülkeye yayılarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' (salgın) olarak sınıflandırdı. Ülkemiz de şuana kadar resmi kaynak verilerine göre tespit edilen vaka sayısı 5 olarak açıklandı. Hemşehrilerimizin panik yapmasına gerek yok." dedi. 

 

"TEDBİRLER ÇOK GÜÇLÜ VE YERİNDEDİR"

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Koronavirüsüne karşı alınacak önlemleri bilelim ve korunmaya yönelik tedbirimizi alarak uygulamaya geçelim. Malkara Belediyesi olarak hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı toplu taşıma duraklarında, parklarda ve kamusal alanlarda geniş kapsamlı dezenfeksiyon çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Çalışmalarımıza koronovirisü tehdidi ortadan kalkana kadar devam edeceğiz. Hemşehrilerimizden isteğimiz hijyen kurallarına daha çok dikkat ederek tüm ülkelerde topyekun seferberliğe dönüşen bu konuya katkı sunmalarıdır. Unutulmamalıdır ki devletimiz tarafından koronavirüsüne karşı alınan tedbirler çok güçlü ve yerindedir.“ ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Ruşa ELMA